01 de novembre 2006

Immigració

Segons el diari El País, el 71,3% dels musulmans espanyols no deixaria a un fill casar-se amb una persona d'una altra religió. Aquesta investigació s'ha realitzat per encàrrec de la revista de la congregació dels Sagrats Cors, 21rs. Abans de fer una valoració sobre aquest tema, s'ha de veure des d'on ve la informació i val a dir que la informació bé d'una altra entitat religiosa oposada.
Considero que El País hagués hagut d'oposar la informació. És a dir, a la mateixa notícia hagués pogut publicar quants espanyols acceptarien que el seu fill o filla es casés amb un musulmà. Al no fer-ho així, es dóna un punt de vista dels musulmans com anti-democràtics i poc oberts de ment. Però el problema és que els espanyols, per així dir-ho, també tenim reticències i tampoc som molts oberts de ment. Si no només cal veure, la visió que es dóna dels catalans a la resta de l'Estat o els atacs a seus del PP. Totes dues coses són condemnables ja que encara que les idees siguin totalment opodes, en un estat de dret, social i democràtic s'han de respectar (sempre i quan no suposin una falta de respecte). Però no vull parlar d'això ara.
Des dels mitjans de comunicació s'està venent una imatge dels immigrants molt dolenta: anti-democràtics, delinqüents, sexistes, etc. De fet, la immigració és necessària per fer crèixer la societat, per tal que la piràmide torni a ser piràmide i per tal que continuin havent pensions. Espanya s'ha trobat amb la immigració. És un problema nou que no ha de ser un problema. S'ha d'integrar als immigrants des del respecte a la seva cultura i coneixent-la. I s'ha de combatre la xenofòbia i el racisme, un dels problems més greus de la nostra societat.
En els últims dies, hi ha hagut una sèrie de notícies molt preocupants en aquest aspecte: l'aixecament d'un nou mur, ara als EUA, l'augment del partit d'extrema-dreta a Bèlgica, augment del neonazisme a les zones urals d'Alemanya, el carnet del bon immigrant (proposta electoral de CiU) i, també, el fet que el govern suís vol restringir l'entrada al país d'alguns immigrants (els que no procedeixin de la UE).
Potser no només són els immigrants els que han d'integrar-se a la democràcia...